Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Cruijff-vertrouweling Tscheu La Ling weg als adviseur Ajax

Tscheu La Ling (59) heeft zijn werkzaamheden bij Ajax gestaakt. De ex-prof van de Amsterdamse club is niet langer beschikbaar om de raad van commissarissen te adviseren. Hans Weijers, voorzitter van de rvc, heeft dit bevestigd. Het vertrek van Ling is opmerkelijk omdat hij afgelopen zomer als vertrouweling van Johan Cruijff naar voren was geschoven om een einde te maken aan de onenigheid binnen de technische staf. Hij stelde een rapport op met aanbevelingen, maar volgens La Ling zelf was dat rapport nog niet geheel af.(NRC)