Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

China telt voor het eerst meer miljardairs dan de Verenigde Staten

Het aantal Chinese miljardairs is het afgelopen jaar met 242 toegenomen tot 596, waarmee de tweede economie van de wereld voor het eerst meer superrijken telt dan de VS (537). Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst die onderzoeksbureau Hurun Report gisteren publiceerde. De stijging is opmerkelijk gezien de slechte Chinese economie. Wang Jianlin van vastgoedbedrijf Dalian Wanda heroverde met een vermogen van 34,4 miljard dollar de eerste plek op Alibaba-oprichter Jack Ma (22,7 miljard dollar). Wangs rijkdom zwol vooral aan door de beursgang van Wanda Cinema Line, de grootste bioscoopketen van China. (ANP)