Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Nijntje op de planken (3+)

Donderdagmiddag in theater de Meervaart tweemaal een theaterconcert over het liefste konijntje van Nederland: Nijntje, van de boekjes van Dick Bruna. De voorstelling is geschikt voor peuters vanaf 3 jaar. In Nijntje viert feest komt de hele konijnenfamilie naar het theater: behalve Nijntje zie en hoor je vader Pluis, moeder Pluis, oma Pluis, en ook Nina, Nijntjes beste vriendin. Er zijn nummers te horen uit drie eerdere musicals over Nijntje maar ook nieuwe feestliedjes, gemaakt door Ivo de Wijs en Henny Vrienten. Een „laagdrempelige kennismaking met het theater voor de allerkleinsten”. Muziek van Joop Stokkermans. Donderdag 22 oktober, 13.30 en 16.00 uur, Meer en Vaart 300. www.meervaart.nl