Ronald Koeman pleit voor veranderingen bij KNVB na uitschakeling Oranje

In navolging van collega’s in Nederland heeft ook Ronald Koeman gepleit voor veranderingen in de top van de KNVB. De trainer van Southampton vindt de aanstelling van een technisch directeur bij de nationale voetbalbond essentieel. „Het is te gek voor woorden dat er geen voetbalman zit in het bestuur van de KNVB”, zei Koeman gisteren op een persconferentie van zijn club. De oud-international werd door Engelse journalisten gevraagd naar de uitschakeling van Oranje in de EK-kwalificatie. Koeman: „Het is schande. Maar we moeten het accepteren en hiervan leren. Er moeten dingen veranderen bij de KNVB. Nederland behoorde lang tot de wereldtop, andere landen mochten de afgelopen twintig jaar rondkijken bij ons en zien hoe wij dat toch deden. We zijn achterop geraakt en hebben op verdedigend en fysiek vlak veel verloren. Bovendien is onze competitie ook niet de beste. Een goede leerschool voor jonge jongens, maar die zijn dan nog niet klaar voor het hoogste niveau.” Hoewel bondscoach Danny Blind wil aanblijven en ook de steun krijgt van de KNVB, blijven de speculaties doorgaan. Koeman benadrukte voorlopig geen trek te hebben in Oranje. „Steeds als het slecht gaat, wordt mijn naam genoemd. Logisch, dat is voetbal. Maar ik ben trainer van Southampton, met veel plezier. In de toekomst misschien, maar dat hangt van veel dingen af.” (ANP)