Regen zorgt voor drukste avondspits

Met op het hoogtepunt 504 kilometer file was gisteravond de drukste avondspits van het jaar. Het vorige record werd gehaald op 5 februari, toen er 471 kilometer stond. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst. Strandde het autoverkeer bij het vorige record nog vanwege sneeuwval, deze keer werd het verkeer door de regen geteisterd. Voor 17.00 uur stond er al ruim 350 kilometer file. Tegenover persbureau ANP zei een woordvoerder van de VID: „De files zijn allemaal een stuk langer dan normaal. De drukte volgt het regengebied en is het grootst in de brede Randstad en Noord-Brabant.” De filevorming was gisteravond aanzienlijk, maar het is niets in vergelijking met de beruchte zwarte zaterdagen in de zomer. Op de Franse snelwegen, waar veel Nederlanders dan naartoe reizen, staat dan jaarlijks bijna 1.000 kilometer file. (ANP)