De machtige mannen van de KNVB

Nu Oranje voor het eerst sinds 1984 ontbreekt op een EK, roepen critici op tot veranderingen bij de KNVB. Naast bondscoach Danny Blind ligt ook directeur betaald voetbal Bert van Oostveen onder vuur. Blijft hij aan? Dat beslissen de vijf bestuurders die misschien wel de toekomst van het Nederlands voetbal in handen hebben; de raad van commissarissen. Wie zijn zij?

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal bij de KNVB (derde rij van boven, vierde van links) afgelopen dinsdag in de Arena tijdens Nederland-Tsjechië, met links naast hem Michael van Praag (derde van links), voorzitter van de KNVB, en aan de andere kant Johan Lokhorst, voorzitter van de raad van commissarissen van de voetbalbond. Nederland verloor met 3-2 en gaat volgend jaar niet naar het EK in Frankrijk. Foto Hollandse Hoogte