Wilde bruine beer rent door Russisch winkelcentrum

Het dier raakt ogenschijnlijk in paniek en begint te rennen in het winkelcentrum in Chabarovsk.

De wilde bruine beer rende door het winkelcentrum in Rusland. Er raakte niemand gewond. Een screenshot uit de video.

Een wilde bruine beer heeft gisterenavond een winkelcentrum in het Russische Chabarovsk op stelten gezet. Het personeel ziet de beer langsrennen en schrikt. Op de beelden vertelt een caissière dat zij zo snel mogelijk via de achteruitgang wegvluchtten.

De beer was waarschijnlijk op zoek naar voedsel en kwam daardoor in het winkelcentrum in het hart van de stad terecht. Eerst loopt hij rustig door het warenhuis. Plotseling begint het dier te rennen, ogenschijnlijk in paniek, op zoek naar de weg naar buiten. Het dier duwt uiteindelijk twee glazen deuren open en rent de parkeerplaats op.

De beer holt langs een sportcomplex een woonwijk in. Op dat moment komen de agenten in actie en proberen ze hem dood te schieten. Met enkele schoten maakt een agent de beer af.

Voor zover bekend raakte niemand gewond. Een dierenactiviste is boos. Zij vindt dat de politie de beer heeft opgejaagd. De beer had makkelijk opgesloten kunnen worden in het winkelcentrum en levend kunnen worden gevangen, meent ze.

    • Marissa van Loon