Waar zijn Nederlandse artiesten actief?

Foto Robin Utrecht

Nederlandse artiesten verzorgden vorig jaar ruim 9.800 optredens, exposities en vertoningen in het buitenland. Dat blijkt uit cijfers verzameld door advies- en organisatiebureau DutchCulture. Vooral de Verenigde Staten (1.707 performances), Duitsland (1.493) en België (853) worden veel bezocht.

Per vakgebied zijn duidelijke verschillen zichtbaar. In Amerika doen onze dj’s het bijvoorbeeld goed: tweederde van alle optredens door Nederlandse artiesten komt voor hun rekening. Frankrijk en Duitsland trekken juist veel popmusici en in Japan en China is Nederlandse jazz populair.

Onderstaande kaart laat alle door DutchCulture geregistreerde optredens van Nederlandse artiesten in het buitenland zien. Klik op een land om een uitsplitsing naar vakgebied te zien.

    • Yordi Dam