Vijftienjarige Jumbo-verdachte weer op vrije voeten

De jongen blijft wel verdachte, maar zijn voorarrest wordt niet verlengd. De man van 50 blijft wel vastzitten.

Het voorarrest van de jongste Jumbo-verdachte wordt niet verlengd. Foto Piroschka van de Wouw / ANP

De vijftienjarige jongen die betrokken zou zijn bij de afpersingen aan het adres van supermarktketen Jumbo, komt morgen vrij. Zijn voorarrest wordt niet verlengd, maar hij blijft wel verdachte, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De jongen werd samen met een man van 50 aangehouden, die wel vast blijft zitten. Naar verluidt is de nu vrijgelaten jongen de zoon van de man. Het OM wil daar echter niets over kwijt. Op 28 oktober wordt de 50-jarige man opnieuw voorgeleid. Het duo werd vorige week vrijdag opgepakt.

Reeks bommeldingen en afpersing per brief

Verschillende filialen van de supermarkt in Groningen en in Zwolle kregen van de zomer te maken met een reeks bommeldingen en afpersing per brief. Bij twee vestigingen in Groningen werden ‘s nachts explosieven geplaatst, waarvan een ook ontplofte en een raam en winkelpui beschadigde. Een derde bommelding bleek loos alarm.

Een filiaal in Zwolle kreeg in juli een verjaardagskaartje met een kleine hoeveelheid explosieve stof. In een brief eiste de dader vlak voor de bommelding in Groningen een bedrag in bitcoins.

    • Marissa van Loon