Twee mannen omgebracht in Brabants dorp

Verwondingen van slachtoffers duiden volgens politie op misdrijf.

Logo van de politie. Foto Koen van Weel / ANP

In het Brabantse dorp Hooge Zwaluwe zijn gistermiddag de lichamen van twee mannen aangetroffen. Ze zijn door een misdrijf om het leven gekomen, bevestigt een woordvoerder van de politie vanmorgen. Over de identiteit van de slachtoffers en hoe ze om het leven zijn gebracht, kon de zegsvrouw niet zeggen.

Twitter avatar Politie_Breda Politie Breda eo #HoogeZwaluwe - De 2 aangetroffen dode mannen zijn door geweld om het leven gekomen. #misdrijf

Op basis van de verwondingen aan de lichamen, kan de politie echter niet anders concluderen dan dat de mannen door geweld om het leven zijn gekomen. De lichamen van de mannen werden gisteren in de namiddag aangetroffen. Ze lagen in of bij een “klein vrijstaand huisje”, zo meldde de politie.

De recherche heeft het huis en de tuin afgezet en doet nu sporenonderzoek. Dat gaat nog “geruime tijd” duren, aldus de politie. Volgens buurtbewoners ging het om een woning die steeds verhuurd werd, zo meldt Omroep Brabant. Wie er nu woont, konden ze niet zeggen, maar ze gaven wel aan dat er ’s nachts vaak iets te doen was rond het huis.

Het dorp Hooge Zwaluwe, even ten noorden van Breda: