Tscheu La Ling staakt werkzaamheden voor Ajax

Hoewel de raad van commissarissen zei zijn werk te waarderen, was volgens Ling zijn rapport nog niet eens af.

Tscheu La Ling Foto Ed Oudenaarden / ANP

Tscheu La Ling heeft met onmiddellijke ingang zijn werkzaamheden voor Ajax gestaakt. Dat meldt het AD op gezag van een woordvoerder van Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax.

Ling was onlangs aangetrokken als adviseur door oud-voetballer en clubicoon Johan Cruijff om zo een einde te maken aan de bestuurschaos die de Amsterdamse club al tijden teistert. Ling ging hiermee aan de slag en schreef een rapport met aanbevelingen. Daar werd ook wat mee gedaan: mede op basis van Lings advies werd Edwin van der Sar aangesteld als voorzitter van het technisch hart van de club.

Onenigheid

Daar moet Van der Sar alle neuzen weer dezelfde kant op krijgen en een einde maken aan geruzie. Er is al tijden onenigheid over de koers van Ajax.

De raad van commissarissen liet weten blij te zijn met Lings werk en hoopte dat hij in de toekomst beschikbaar bleef voor meer advies. Toch lijkt het erop dat Ling de gang van zaken anders heeft ervaren. Hij zei dat zijn zogenaamd gewaardeerde rapport nog helemaal niet af was en trekt nu zijn handen van Ajax af.

Vorige maand kwam Ling in het nieuws vanwege een reeks zakelijke conflicten. Hij zou liegen over vastgoedprojecten, die helemaal niet bleken te bestaan.

    • Casper van der Veen