SynDROOM wint Gouden Televizier-Ring

En zo werd het de avond van familie De Mol. Linda de Mol kreeg een zeldzame oeuvreprijs.

Johnny de Mol vanavond op de rode loper. Foto Levin den Boer / ANP

Wederom was het Televizier-Ring Gala de avond van de familie De Mol. Johnny de Mol won twee prijzen, met een programma van zijn vader John, en tante Linda kreeg een zeldzame Oeuvreprijs.

SynDROOM werd bekroond met de Gouden Televizier-Ring. Op de vijftigste editie van het gala in het Amsterdamse Carré kreeg het programma van John de Mol, waarin presentator Johnny de Mol dromen van mensen met het syndroom van Down realiseert, zestig procent van de publieksstemmen. Daarmee versloeg het programma de andere genomineerden Expeditie Robinson (RTL) en Streetlab (KRO-NCRV).

Oeuvreprijs

Onaangekondigd kreeg Linda de Mol de Televizier Oeuvre Ring voor haar televisiecarrière. Alleen Willem Duys (1974) en Mies Bouwman (2009) ontvingen een dergelijke oeuvreprijs eerder. In haar speech vertelde De Mol dat ze al meer dan 6.000 uur televisie heeft gemaakt.

De overige prijzen:

  • De Zilveren Televizier-Ster voor mannen ging naar RTL-presentator Johnny de Mol. Ook twee jaar geleden ontving hij deze prijs.
  • De Ster voor vrouwen ging naar RTL-presentatrice Chantal Janzen.
  • Jan Versteegh werd verkozen tot aanstormend talent.
  • De Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma ging naar Freeks wilde wereld (VPRO).

Streetlab

De nominatie van Streetlab was omstreden omdat het humoristische programma wat kijkers betreft marginaal is. Traditioneel gaat de Gouden Televizier-Ring naar kijkcijferkanonnen.

    • Menno Sedee
    • Wilfred Takken