Amerikaanse steun in strijd tegen Boko Haram

De VS sturen 300 militairen naar Kameroen om te helpen in de strijd tegen de islamitische terreurbeweging Boko Haram. President Barack Obama heeft dat gisteren bekend gemaakt. De Amerikanen worden ingezet voor het uitvoeren van luchtverkenningen en het verzamelen van inlichtingen. Eerder dit jaar is het leger van Nigeria begonnen met een grondoffensief tegen Boko Haram in het noordwesten van het land. De Amerikaanse steun aan Kameroen onderstreept dat de terreurbeweging nog lang niet is uitgeschakeld, en nog steeds een regionale dreiging vormt. Zo is in Niger de noodtoestand uitgeroepen in de regio Diffa. Daar zijn de afgelopen weken zeker veertig mensen gedood bij aanvallen van Boko Haram. Ook in Tsjaad, waar Frankrijk een militaire basis heeft, zijn regelmatig aanslagen. (AFP, Reuters)