Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media vandaag?

Bij deze bedrijven verdien je het meest

Wie veel wil verdienen kan het beste bij Hewlett-Packard gaan werken. Daar is het gemiddelde salaris 77.644 euro per jaar. Daar vlak achter zit Nationale Nederlanden (76.697 euro), Royal BAM (74.109 euro), Achmea (72.468 euro) en ING Bank (71.584 euro). De Telegraaf publiceert de top twintig van best betalende ondernemingen in Nederland. De lijst is opgesteld door vacaturewebsite Glassdoor.

De Telegraaf vindt het opvallend dat verzekeraars en banken ondanks de kredietcrisis nog altijd zo hoog in de lijst staan. Zelfs de Rabobank, waar duizenden banen dreigen te verdwijnen, aldus de Telegraaf, staat op de twaalfde plek met 67.291 euro. ABN Amro haalt de lijst net niet, met een gemiddelde van 63.600 euro.

De lijst geeft aan waar de kans op een hoog salaris het hoogst is. Uitschieters aan de top van een bedrijf zijn er bij de berekening van het gemiddelde niet uitgehaald.

Nieuwe topman Blokker Holding

Casper Meijer (51) wordt de nieuwe topman voor de Blokker Holding. Meijer volgt Theo de Kool op als bestuursvoorzitter. Er wacht hem een flinke klus, schrijft het Financieele Dagblad. De winkels van Blokker worden opgefrist, filialen omgebouwd en er moeten webwinkels komen.

Tien jaar lang werkte hij voor Unilever in verschillende landen, en in 1999 begon hij bij Albert Heijn. Daarna ging hij naar Groot-Brittannië. Meijers vorige baan was de herpositionering van de Britse supermarkt Morrisons. Dat was geen onverdeeld succes, schrijft het FD: Meijers gezin was in Nederland blijven wonen en hij pendelde heen en weer tussen Nederland en Groot Brittannië. Dat zou de reden zijn geweest dat hij in april moest opstappen bij het bedrijf.

Pakjesbedrijf Docdata verkocht

Docdata is een pakjesbedrijf. Zo wordt het door de Volkskrant tenminste genoemd. Een keten van magazijnen rond Waalwijk en in Duitsland, Italië en Polen, van waaruit online bestellingen worden verstuurd. Nu wordt Docdata voor 155 miljoen euro verkocht aan het Amerikaanse Ingram Micro. De reden voor de verkoop was de schaalgrootte, vertelt bestuursvoorzitter Michiel Alting von Geusau.

Wij kunnen absoluut zelfstandig verder, geen enkel probleem, maar wij denken dat het beter is om samen met een grotere partij verder te gaan. Niet alleen is de concurrentie toegenomen, maar ook de vraag in de markt is veranderd. Grote klanten willen bijvoorbeeld dat je een volledig geautomatiseerd distributiecentrum neerzet met alles erop en eraan, waar we meteen 50 duizend orders per dag kunnen verwerken. Dat zijn heel andere processen.

Volgens de Volkskrant geeft Ingram Micro voldoende ruimte om nieuwe, grote opdrachten aan te nemen. Docdata verwerkt nu 150 tot 200 duizend opdrachten per dag, onder meer voor Bijenkorf, Toys “R” Us, ASOS en Bol.com.

    • Eefje Rammeloo