Vrouwen FC Twente schakelen Bayern München uit

De voetbalsters van FC Twente hebben voor een sensatie gezorgd door ten koste van Bayern München de achtste finales van de Champions League te bereiken. Na het gelijkspel vorige week in Enschede (1-1) stond er woensdagavond in München weer een remise op het scorebord (2-2), maar op basis van de uitdoelpunten gaan de Nederlandse vrouwen door naar de volgende ronde. Voor Twente scoorden Jill Roord en Maud Roetgering. Door een eigen doelpunt van Kristina Erman en een benutte strafschop van Melanie Behringer kwam het op gelijke hoogte. Bayern miste voor het duel vijf belangrijke speelsters. De Nederlandse spits Vivianne Miedema was wel fit en speelde de hele wedstrijd mee. Maandag wordt door loting de volgende tegenstander bepaald voor Twente. (NRC)