90

Kon hun danstheatervoorstelling My Private Odyssee vorig jaar internationaler? De choreografen Guy Weizman (42) en Roni Haver (43), beiden geboren en getogen in Israël, trokken met hun Groningse gezelschap uitgebreid door Duitsland. De muziek bij deze voorstelling gebaseerd op een Griekse mythe werd bovendien gecomponeerd door de Japanse pianiste Tomoko Mukaiyama. Met hun heftige, volle, expressieve en theatrale multimediaproducties is Club Guy & Roni een graag geziene gast op internationale festivals in steden als Berlijn, Madrid, Frankfurt en Marseille. Ook maakten ze internationale coproducties, met gezelschappen uit Duitsland, Rusland en Zweden. Weizman wordt vanaf 2017 eveneens artistiek directeur van het Noord Nederlands Theater, om de voorliefde voor mengvormen van podiumkunsten nog maar eens te onderstrepen.

Jurylid Andreas Blüm, directeur Groninger Museum: „Al een jaar of tien zorgt Club Guy & Roni voor lawaai en onrust op Groningse bühnen. Inmiddels treden ze ook met groot succes in het buitenland op. De wereld wil wakker geschud worden.”