20

House- en electro-dj Hardwell, oftewel Robbert van de Corput (27) uit Breda, werd vorig jaar net als in 2013 gekozen tot beste dj van de wereld door het Britse dancemagazine DJ Mag. De dj, producer en platenbaas was trots: „Iets hogers is er niet.” Op zijn veertiende tekende Hardwell zijn eerste platencontract. Samen met zijn mentor dj Tiësto zat hij tussen bed, bureautje en schoolboeken te sleutelen aan nummers. Zijn ouders brachten hem door het land naar zijn eerste optredens. Nu heeft hij een van de best verkopende dancelabels, Revealed Recordings. Hij trad vorig jaar 104 keer op in het buitenland, ook in Zuid-Amerika en Azië. Hij won twee International Dance Music Awards.

Jurylid Peter Vantyghem, redacteur cultuur & media bij De Standaard: „Hardwerkende ondernemer, energieke dj, rusteloze globetrotter – van het clubje Nederlandse dancehelden heeft Robbert van de Corput aka Hardwell nog veel potentie.”