Wij willen die kermis híér!

Foto Charly Triballeau/AFP

Zij zijn tegen. En dat lieten ze merken ook. Ze blokkeerden bruggen. Ze reden luid toeterend in hun auto’s rond. En ze staken autobanden in de fik.In de Noord-Franse stad Rouen werd gisteren gedemonstreerd tegen het besluit van de gemeente om de kermis voortaan niet meer in het centrum te laten plaatsvinden, maar aan de rand van de stad.Aan het protest deden 250 kermisondernemers mee. Volgens het Franse persbureau AFP waren het niet alleen deelnemers aan de Rouense kermis, maar kregen zij steun van collega’s uit de regio – er zouden zelfs Belgen aan hebben meegedaan. De kermis in Rouen begint 23 oktober. De gemeente heeft de nieuwe locatie voor 2 miljoen euro laten aanpassen voor de kermis. Daar zijn brede gangen tussen de attracties en er kan sneller worden geëvacueerd als er een ongeluk gebeurt. De kermisondernemers vrezen daling van hun omzet.