Microfoon uit voor PVV-senator

Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol heeft gisteren PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber de mond gesnoerd door de microfoon uit te zetten tijdens Fabers inbreng tijdens de Algemene Beschouwingen. Faber had de Eerste Kamer een „nepvolksvertegenwoordiging” genoemd, in navolging van haar partijleider Wilders die de Tweede Kamer vorige maand als „nepparlement” betitelde. Nadat Faber collega’s van andere partijen zei had beschuldigd Nederland niet te vertegenwoordigen omdat zij de grenzen niet willen sluiten voor vluchtelingen, greep Broekers (VVD) in. „Ik wil de term ‘nepparlement’ hier niet horen en dat u deze terugneemt.” Toen Faber weigerde en de opmerking herhaalde, zei Broekers onder meer dat de PVV „de bijl aan de wortel van de representatieve democratie” zet. Ze vroeg zich ook af waarom Faber überhaupt deelnam aan het debat. Na geroffel op de tafels door andere senatoren herhaalde Faber haar opmerking. Toen zette Broekers haar microfoon uit. (NRC)