Aanhoudend verlieslijdend Twitter gaat honderden werknemers ontslaan

Twitter gaat tot 336 van de 4.100 werknemers ontslaan. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Twitter, met een jaaromzet van omgerekend 824 miljoen euro, heeft het zwaar. De aanwas van nieuwe gebruikers neemt af en het bedrijf heeft vanaf het begin in 2006 alleen nog maar verlies geleden – 2 miljard dollar (1,75 miljard euro) in totaal. In een poging die trend te breken is medeoprichter Jack Dorsey twee weken geleden aangesteld als bestuursvoorzitter. De bezuinigingsoperatie kan de winst op korte termijn wel opschroeven, maar de vraag is of het genoeg is. Dorsey gaf toe dat de dienst te complex is voor nieuwe gebruikers, die liever SnapChat of WhatsApp gebruiken. Hij beloofde de dienst toegankelijker te maken; de ontslagen moeten de financiële ruimte voor die overgang bieden. De beurs reageerde positief, het aandeel steeg gisteren met bijna 3 procent. (AP)