Staking openbaar vervoer Utrecht gaat door

Alle U-OV bussen en trams rijden morgen niet.
Alle U-OV bussen en trams rijden morgen niet. Foto Robin Utrecht / ANP

De staking morgen van het ov-personeel in Utrecht mag doorgaan. Dat heeft de rechter vanmiddag bepaald, zo meldt vervoerder Qbuzz in een persbericht. De vervoerder stapte naar de rechter om de aangekondigde werkonderbreking te voorkomen, maar tevergeefs.

De werkonderbreking houdt in dat alle U-OV bussen en trams die Qbuzz in de ochtendspits inzet, in ieder geval tot 08.30 uur in de ochtend, maar naar alle waarschijnlijk tot een later tijdstip op die dag, niet zullen rijden.

De medewerkers van de vervoersbedrijven voeren actie vanwege een verslechtering van hun pensioen. De vervoerder stapte naar de rechter, “omdat de actie meer dan 125.000 reizigers en vele scholen en bedrijven in en rond Utrecht zou raken”.

Staking Amsterdam

Bij het openbaar vervoer in Amsterdam wordt ook gestaakt. Stadsvervoerder GVB liet na het inwinnen van juridisch advies weten dat het in dit geval het recht op collectieve actie van de vakbonden heeft te respecteren. In de hoofdstad rijden tussen 05.00 en 08.30 uur geen trams, bussen en metro’s. Wel zullen de veerponten over het IJ gewoon varen.