Rijksrecherche pakt tweede politiemol op

Ook de identiteit van de eerste agent die geheime opsporingsinformatie verkocht aan de onderwereld is bekend.

De identiteit van de eerste agent is ook bekend. Volgens RTLNieuws gaat het om Mark M. uit Weert.
De identiteit van de eerste agent is ook bekend. Volgens RTLNieuws gaat het om Mark M. uit Weert. Foto Koen van Weel / ANP

Binnen een week tijd heeft de Rijksrecherche een tweede mol in het opsporingsapparaat opgepakt die verdacht wordt van corruptie. Op 28 september is een 27-jarige grensbewaker van de Koninklijke Marechaussee gearresteerd die werkte op Schiphol. Hij wordt verdacht van het verkopen van informatie, schending van het ambtsgeheim.

De arrestatie op de luchthaven is geheim gehouden omdat de Rijksrecherche nog meer verdachten wil aanhouden, vertelt een woordvoerder van het OM vanmiddag aan NRC. Of dit ook andere opsporingsambtenaren betreft, wil hij niet zeggen. De zaken hebben volgens het OM vooralsnog niets met elkaar te maken. Het gaat om een Brabants en een Amsterdams onderzoek.

De van corruptie verdachte agent, die eerder werd opgepakt, blijft nog langer vastzitten.

Afgelopen donderdag onthulde NRC dat er eind vorige maand ook in Oost-Brabant een agent van de Landelijke Eenheid is opgepakt. Hij wordt verdacht van het op grote schaal en jarenlang verkopen van vertrouwelijke politie-inlichtingen.

‘Politiemol is Mark M. uit Weert’

RTL Nieuws onthult vandaag de identiteit van de mol bij de Nationale Recherche. Het gaat om de 28-jarige Mark M. uit Weert. Hij is een Porsche Cayenne rijdende Limburger die getrouwd is met een Oekraïense vrouw. Eerder werkte hij voor een site die lokaal nieuws bracht in Weert en hij was ook actief als ondernemer in textiel. Zijn omgeving was, zo schrijft RTL, verbaasd over de luxe levensstijl van de rechercheur.

De Nationale Recherche is nog druk doende in kaart te brengen hoeveel schade er is opgelopen aan onderzoeken tegen de georganiseerde misdaad.