Promotievehikel voor top-dj

Vrijdag wordt bekend of Hardwell (Robbert van de Corput) door danceliefhebbers voor de derde keer op rij is uitverkoren tot beste dj van de wereld. Dat valt niet toevallig samen met zijn optredens op Amsterdam Dance Event en het uitkomen van documentaire I AM Hardwell. De docu over de Bredase dj begint in 2013, als hij voor het eerst tot beste dj wordt gekozen en laat zien wat de impact daarvan is op zijn leven. De film volgt hem tijdens zijn wereldtournee ‘I AM Hardwell’, die uitgroeit van 20 naar 35 steden en steeds meer fans trekt: van 6.000 naar 30.000. Die roem heeft ook nadelen. Mensen krijgen steeds hogere verwachtingen en zijn soms teleurgesteld, met kritische tweets als gevolg.

De door het management van de dj geproduceerde film is vooral een promotievehikel en biedt verder weinig inzicht: we zien Hardwell wat lusteloos pielen achter zijn computer maar horen hem nauwelijks praten over zijn muzikale keuzes. Het kwestietje dat in het begin opgeroepen wordt, blijft onbeantwoord: hij is nummer 1 van de wereld, maar wat nu?

    • André Waardenburg