Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Paddenstoelen

Mijn zoon en schoondochter wonen sinds kort midden in een bos. Omdat het al echt herfst aan het worden is heeft mijn echtgenote het plan opgevat om voor hen een paddenstoelenboek te kopen. Al was het maar om te voorkomen dat ze het eten ervan niet meer kunnen navertellen.

Volgens haar kun je zo’n boek ook bij de ANWB-winkel kopen. Dus op naar de stad. De uitermate behulpzame jongeman in de winkel kijkt ons wat meewarig aan. Een paddenstoelenboek? Nee dat hebben ze al lang niet meer. Wandelkaarten met knooppunten en een app hebben ze wel, maar die paddenstoelen zijn er al jáááren uit!

Evert Gianotten