Teleurgestelde fans zeggen lidmaatschap op van supportersclub

Foto REMKO DE WAAL/ANP

Tientallen teleurgestelde voetbalfans hebben direct na de uitschakeling van het Nederlands elftal hun lidmaatschap van de Supportersclub Oranje opgezegd. „Logisch, die mensen zijn boos”, zegt bestuurslid Theo Pouw vanochtend, met al zeker dertig opzeggingen in zijn mailbox. Pouw noemt het missen van het EK „een ramp” voor het grote en trouwe Oranjelegioen. „We verwachtten dat honderdduizenden Nederlanders naar het EK zouden gaan. Dat voetbalplezier valt ineens weg.”

Het bestuur van de officiële supportersvereniging, waarbij zo'n 50.000 mensen zijn aangesloten, kwam direct na de ontluisterende nederlaag bijeen voor ‘crisisoverleg’. Pouw: „Daar zijn wel wat vloekjes gevallen. „Dit is een collectief falen, iedereen heeft ondermaats gepresteerd. Maar juist nu moeten we laten zien dat we echte Oranjesupporters zijn.” (ANP)