Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Stewardessen China in bagagevakken vliegtuig

In China is gisteren beroering ontstaan over een merkwaardig ontgroeningsritueel, waarbij beginnende stewardessen van de luchtvaartmaatschappij Kunming Airlines zich na een lange werkdag in de bagagevakken boven de vliegtuigstoelen moesten opvouwen. Beelden van stewardessen liggend in de bagagevakken circuleerden op grote schaal op de Chinese sociale media. Velen sprake schande van het ritueel. Ook werd het gedrag binnen de organisatie ‘kinderachtig’ genoemd. Het bedrijf heeft inmiddels een onderzoek aangekondigd. Een woordvoerder onderstreepte dat de veiligheid van de passagiers niet in gevaar is geweest. Ook zou er nooit zijn geklaagd door het cabinepersoneel. Critici stelden echter dat stewardessen hier al vaker over hadden geklaagd zonder dat Kunming Airlines stappen ondernam. (BBC)