‘Geen begrafenis voor messentrekkers’

Lichamen van Palestijnse messentrekkers die door de Israëlische politie zijn doodgeschoten mogen niet naar hun familie worden overgebracht voor een begrafenis. Dat zei Gilad Erdan, de Israëlische minister van Binnenlandse Veiligheid vanochtend. Erdan stelde dat begrafenissen van Palestijnen die Israëliërs hebben gedood vaak uitlopen op een „tentoonstelling van steun voor terreur en een aansporing zijn voor moorden”. Volgens de minister moet Israël niet toestaan dat Palestijnse moordenaars een „respectvolle ceremonie” krijgen. In plaats daarvan suggereerde hij de doden te begraven op verafgelegen plaatsen waar eerder Palestijnse moordenaars werden begraven. Op die manier moet de kans op vergeldingsacties, die vaak tijdens dergelijke gelegenheden zouden worden beraamd, worden verkleind. (AP)