Daniel Craig wil geen James Bond meer spelen

Daniel Craig verklaarde deze week in een afgemeten interview in tijdschrift Time Out dat hij „nog liever zijn polsen doorsnijdt” dan ooit weer James Bond te spelen. Een maand geleden beweerde de 47-jarige acteur nog dat hij zo lang doorgaat als fysiek mogelijk is, nu vatte hij zijn stemming samen als: „Niet nu. Helemaal niet. Mooi geweest. Ik ben klaar op dit moment. Ik wil verder.” Wie hem dan moet opvolgen? „Weet je, dat interesseert me geen fuck.” Craig nam in 2006 het estafettestokje over van Pierce Brosnan en bleek als ruige, emotionele Bond een doorslaand succes: Skyfall was in 2012 de eerste Bondfilm die mondiaal meer dan een miljard dollar verdiende. Craig bouwde tegenover Time Out wel een kleine reserve in: over twee jaar dacht Craig er misschien weer anders over.