Haal een klein museum in huis

Waarom entree betalen voor een archeologisch museum, als je ook gewoon een minimuseum bij je thuis kan hebben? Dat is het idee van de Kickstartcampage ‘Mini Museum’. De bedenker van het project, Hans Fex, is al jaren bezig allerlei rariteiten te verzamelen. Denk aan: dinosaurushuid, mammoetvlees, een stukje van de Golden Gate Bridge, glasscherven uit de woestijn... zo’n beetje alle ‘schatten’ die je maar op aarde kunt vinden. Nu deelt hij ze met de rest van de wereld, door allerlei minimusea te maken. De grondstoffen worden dan in kleine stukjes opgedeeld, en in glas gegoten, met daarbij een beschrijving van wat je ziet. Je hebt dan je eigen display van ongeveer 20 centimeter hoog. Het is niet de eerste keer dat hij dit doet: een vorig minimuseum, met andere schatten werd door 5,030 mensen in 68 landen gekocht. Je moet er wel wat geld voor overhebben: het kost je zo’n 270 euro.

    • Charlotte van ’t Wout