Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Mugabe & the Democrats

Documentaire uit 2014 van regisseur Camilla Nielsson over de nieuwe grondwet van Zimbabwe, die moest worden opgesteld door vertegenwoordigers van twee rivaliserende partijen (Paul Mangwana namens ZANU-PF en Douglas Mwonzora names de MDC). Ze reizen eerst door het land om naar de meningen van Zimbabwanen te vragen. Daarna nemen ze plaats aan de onderhandelingstafel. De grondwet kwam er: de bevolking in Zimbabwe zei uiteindelijk in overgrote meerderheid ja tegen de nieuwe grondwet van het land.