Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

Dit spel is nog minder leuk dan kijken naar McCleod’s Daughters

In de populaire Australische Net5-serie McCleod’s Daughters waren alpaca’s schattig en lief. Hun wol hielp de zussen de altijd in nood verkerende boerderij draaiende te houden. In Alpacalypse zijn de wollige beesten verantwoordelijk voor het einde van de wereld. Het hoe en waarom laat ontwikkelaar b-interaktive onbesproken. Het enige wat spelers meekrijgen is dat zij het dier besturen.

Door aan de linkerkant van het scherm te tikken verlengt de alpaca zijn of haar nek en met een tik op de rechterzijde spuugt het dier. Het beest wordt belaagd door een oneindige horde boeren, dorpsbewoners en circusartiesten die de wereld willen redden. Alpacalypse is een dertien in een dozijn game waar het draait om zoveel mogelijk punten te scoren (door belagers in het gezicht te spugen). Het grote minpunt is echter dat er geen enkele motivatie is om dat te doen: er zijn geen ranglijsten waar spelers zich kunnen meten met elkaar. Alpacalypse heeft nog minder substantie dan een willekeurige aflevering uit acht seizoenen McCleod’s Daughters en dat zegt veel.