Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Gesjoemel treft nu ook VfL Wolfsburg

De crisis bij autofabrikant Volkswagen treft nu ook de gelieerde Bundesligaclub VfL Wolfsburg. De Duitse club, waar Bas Dost in de spits staat, ziet voorlopig af van de bouw van een nieuwe accommodatie voor de jeugdopleiding. „Ik denk dat iedereen begrijpt dat we die plannen nu uitstellen”, zei directeur Klaus Allofs. Volkswagen hangt alleen al in de VS een miljardenboete boven het hoofd vanwege gesjoemel met uitstootwaarden van elf miljoen dieselauto’s. Het concern kondigde gisteren aan de investeringen in zijn hoofdmerk jaarlijks met 1 miljard euro terug te schroeven. De nieuwe opleiding kost 40 miljoen euro. (ANP)