Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Waterstofstations Shell in Duitsland

Shell gaat volgend jaar in Duitsland een netwerk van waterstofstations aanleggen om de groei van de milieuvriendelijkere transportbrandstof in Europa te bespoedigen. Dat heeft te het concern gisteren bekendgemaakt. In 2011 bouwde Shell zijn eerste waterstofstations in Duitsland. Onder andere Toyota, Honda en Hyundai ontwikkelen voertuigen die op deze brandstof rijden. Samen met de partners in het samenwerkingsverband H2 Mobility Germany – Air Liquide, Daimler, Linde, OMV en Total – heeft Shell nu getekend voor circa 400 tankstations in Duistland tegen 2023. Het bedrijf bekijkt mogelijkheden voor de aanleg van meer stations in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, België, Nederland en Luxemburg. (ANP)