Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Hockey

Conflict met weduwe en vrienden Apple-oprichter

Scriptschrijver Aaron Sorkin ontkent dat de weduwe van Steve Jobs, Laurene, zijn biopic Steve Jobs actief heeft tegengewerkt. Volgens The Hollywood Reporter belde Laurene de acteurs Christian Bale en Leonardo DiCaprio met het verzoek Jobs niet te spelen – Michael Fassbender deed dat wel. De huidige topman van Apple, Tim Cook, noemde de film „opportunistisch” – maar dat was voor hij hem zag, zei Sorkin vorige week. Steen des aanstoots lijkt de ruime aandacht voor Jobs’ kille weigering alimentatie te betalen voor zijn eerste dochter. Zelf erkende Sorkin dat hij „worstelde om de menselijkheid te vinden” in Jobs. Dat John Sculley, de door Jeff Daniels gespeelde CEO die Jobs tijdelijk uit Apple verdreef, wel samenwerkte met Sorkin, zal ook tot scheve ogen hebben geleid.