Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Beurzen en beleggen

Megadeal is rond: biergigant AB InBev neemt concurrent SABMiller over

De grootste bierbrouwers ter wereld gaan samen. Nummer één, AB InBev, neemt nummer twee, SABMiller (eigenaar van het Nederlandse Grolsch), over voor omgerekend ruim 95 miljard euro. Gezamenlijk hebben de twee een marktaandeel van zo’n 30 procent op de wereldwijde biermarkt. Het Belgisch-Braziliaanse AB InBev betaalt 44 pond (59,50 euro) per aandeel, contant en in eigen aandelen. De omzet van SABMiller bedroeg vorig jaar 23,4 miljard euro, die van Heineken 21,2 miljard euro. Na de fusiegolf van afgelopen jaren hebben de grootste vier bierbrouwers nu bijna de helft van de markt in handen. (NRC)