Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Twitter saneert om ‘harder te groeien’

Twitter schrapt 335 banen, op een totaal van ruim 4.100. De ingreep kost tussen de 10 en 20 miljoen dollar aan vertrekvergoedingen, maar levert op termijn meer ruimte op om te investeren. Dat heeft het Amerikaanse technologiebedrijf gisteren gemeld. Het bedrijf achter de gelijknamige berichtendienst benoemde onlangs Jack Dorsey tot bestuursvoorzitter. De medeoprichter moet de tanende populariteit van het sociale netwerk een impuls geven. Hij zei dat de ingreep noodzakelijk is voor een sterker „pad naar groei” voor het bedrijf. (ANP)