Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

De blauwe envelop gaat verdwijnen

De blauwe envelop van de Belastingdienst verdwijnt na honderd jaar. De envelop is niet meer nodig als de fiscus overstapt naar volledig digitaal berichtenverkeer met burgers en bedrijven. De Eerste Kamer stemde gisteren in met een wetsvoorstel dat dit mogelijk maakt. De Belastingdienst verstuurt jaarlijks nog 150 miljoen blauwe brieven naar burgers en bedrijven. In het nieuwe systeem krijgt iedereen een berichtenbox op de site van de Belastingdienst. Als er post voor hen is, krijgen belastingplichtigen per mail een waarschuwing. Over een jaar of zeven zou de allerlaatste blauwe envelop de deur uit moeten gaan. (ANP)