Nederland in de auto

Sommige mensen zien hun auto bijna als een huiskamer. Hoewel er veel prikkels van buitenaf zijn, is er meer ruimte voor intiemere gesprekken dan in een andere setting. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe zevendelige serie Nederland in de auto, waarin mensen worden gefilmd tijdens autoritten. Onderweg naar een belangrijke afspraak, een speciale bingo of een dagje uit. De mensen worden alleen tijdens de ritjes gevolgd, we zien ze – op een paar korte interviews na – alleen op de heen- en terugweg. Een beetje zoals Taxi, maar dan zonder presentator. Het programma heeft alleen een voice-over van Irene Moors. Per aflevering worden zes tot tien ritjes getoond. Zo brengt Pien haar beste vriend Kent naar een blind date. De date zien we niet, maar achteraf horen we hoe het ging. Ruimte voor zwaardere momenten is er ook, zoals het paar dat naar het ziekenhuis gaat om te horen of de chemokuur van de man aangeslagen is. Potentiële publiekslievelingen van de serie zijn de bejaarde Henk en Riekie, die een harinkje willen happen in Amsterdam en een hachelijk tochtje door de drukke stad maken. Zij komen later in de reeks nog een keer terug.