Welkom bij de nieuwe NRC

Foto Pieterjan Luyten

Vanaf vandaag vind je op nrc.nl naast het belangrijkste nieuws alles wat NRC te bieden heeft: alle stukken uit NRC Handelsblad, nrc.next en NRC Q helder, toegankelijk en overzichtelijk gepresenteerd, aangevuld met onze digitale schatkist: het hele archief.

De site is niet langer gemaakt door één internetredactie maar door alle redacteuren en correspondenten van NRC, die de klok rond het laatste nieuws brengen, de meest diepgravende achtergronden schrijven, de scherpste interviews afnemen, de meest indrukwekkende fotoseries samenstellen en intelligente verstrooiing bieden.

Waarom?

Ons uitgangspunt is dat NRC altijd relevant moet zijn voor de lezer: op elk apparaat, op elk moment van de dag. Op onze site, maar ook op onze apps en sociale media, brengen we daarom de hele dag door het laatste nieuws en dwingende verhalen met verstandige antwoorden op vragen die je hebt (of niet durfde te stellen). Onze scherpe liveblogs blijven, net als het nieuws met de snelle duiding die je van ons gewend bent. Ook de columnisten en de rubriek Beste van het web - met de meest besproken filmpjes en longreads – blijven, nu aangevuld met al het moois dat onze tweehonderd journalisten maken.

Ook onze nieuwsbrieven zijn nu nóg scherper. Inschrijven? Dat kan hier.

Nieuwsbrieven en verrijking

Omdat jij selectie wilt in de chaos die er online is, hebben we onze nieuwsbrieven scherper gemaakt. Van maandag tot en met zaterdag om zes uur ’s ochtends vind je in NRC Vandaag onze beste stukken, het belangrijkste nieuws en wat je verder vandaag kunt verwachten. ’s Middags ben je met onze 5 om 5 direct op de hoogte over de meest besproken stukken van de dag. Op vrijdag ontvang je de weekselectie van hoofdredacteur Peter Vandermeersch. En op zondag kijken we vooruit naar alles wat je moet weten over de nieuwe week. Klinkt goed? Schrijf je hier gratis in.

Deze nieuwe site, of je hem nu op de computer, tablet of telefoon bekijkt, is veel meer dan een verspreidingskanaal voor onze verhalen. Om je zo goed mogelijk te informeren – en soms ook gewoon te vermaken – verrijken we onze journalistiek met video’s, geluidsfragmenten, interactieve infographics, originele documenten, animaties en archiefstukken.

Van het huis

Omdat kwaliteit waardevol is, beginnen we met nóg iets nieuws. Je krijgt daarom vanaf nu elke maand opnieuw een aantal stukken van het huis. Je kunt alles lezen: van interview tot longread, van nieuwsbericht tot Beste van het web. Daarna wordt een abonnement aangeboden. Dit heet metered model en wij geloven dat dit de toekomst is voor kwaliteitsjournalistiek. Het spreekt voor zich dat de abonnees van NRC Handelsblad, nrc.next en NRC Q toegang tot ál onze artikelen hebben.

Online gaat met vallen en opstaan - op deze site vast ook. Denk dus graag met ons mee. Commentaar, problemen met toegang, verbeterpunten of complimenten? Lees onze veelgestelde vragen, of laat het ons weten op nrc@nrc.nl. Volg ons ook op Twitter en like ons op Facebook. En schrijf je hier in voor onze nieuwsbrieven. Of hier voor onbeperkte toegang.