Voor 50 dollar heb je al een stukje Ferrari

Om een beetje exclusief te blijven, maakt Ferrari jaarlijks minder auto's dan ze zouden kunnen verkopen. Vorig jaar kwamen er 7.250 uit de fabriek tevoorschijn, waarmee zo'n 2,8 miljard euro aan omzet werd gemaakt. Foto Reuters

De goedkoopste Ferrari, een Rosso California, kost je nog steeds pakweg twee ton (in dollars). Maar voor vijftig dollar (44 euro) kun je al eigenaar zijn van een stukje Ferrari. Volgende week gaat het Italiaanse automerk naar de beurs in New York, en de aandelen - ongeveer 9 procent van het totale bedrijf wordt deze keer verkocht - moeten tussen de 48 en 52 dollar per stuk opbrengen: 894 dollar in totaal. Het totale bedrijf is dan gewaardeerd op 9,8 miljard dollar.

Om een beetje exclusief te blijven, maakt Ferrari jaarlijks minder auto’s dan ze zouden kunnen verkopen. Vorig jaar kwamen er 7.250 uit de fabriek tevoorschijn, waarmee zo’n 2,8 miljard euro aan omzet werd gemaakt.

    • Jacco Hupkens
    • Bas van Kooij