Verdachten aangehouden voor bedreiging Jumbo

Jumbo had afgelopen maanden te maken met een serie bommeldingen en afpersing.

Een filiaal van supermarkt Jumbo aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen is uit voorzorg ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is aanwezig. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW

De politie Groningen heeft twee verdachten aangehouden voor bedreiging van supermarkt Jumbo de afgelopen maanden.

Update 14.45 uur: Vader en zoon

Waarschijnlijk zijn de verdachten een 50-jarige vader en een minderjarige zoon uit de stad Groningen. Hun motief is nog onbekend.

Verschillende filialen van de supermarkt in Groningen en in Zwolle kregen van de zomer te maken met een reeks bommeldingen en afpersing per brief. Bij twee vestigingen in Groningen werden ‘s nachts explosieven geplaatst, waarvan een ook ontplofte en een raam en winkelpui beschadigde. Een derde bommelding bleek loos alarm.

Een filiaal in Zwolle kreeg in juli een verjaardagskaartje met een kleine hoeveelheid explosieve stof. In een brief eiste de dader vlak voor de bommelding in Groningen een bedrag in bitcoins.

De directie van Jumbo is blij met de arrestatie van twee verdachten die mogelijk achter de afpersing zitten. In een reactie tegen persbureau ANP stelt de supermarktketen:

“Wij zijn opgelucht dat het politieonderzoek naar de eerdere incidenten bij verschillende Jumbo-winkels in Groningen en Zwolle heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten.”

De politie Groningen houdt vanmiddag om 15.30 uur een persconferentie die live via Periscope te volgen zal zijn.