Ruimte voor stunt met monstertruck te klein

Voor de stunt met de monstertruck in Haaksbergen was te weinig ruimte. De afzetting beantwoordde niet aan de vergunningeisen. Dat stelt het Openbaar Ministerie in de dagvaarding in de strafzaak tegen de organiserende Stichting Sterevenementen. De truck kon op z’n best op 3,3 meter langs het publiek rijden, waar de vergunning voorschreef dat dranghekken toeschouwers op tien meter afstand moesten houden. Verder heeft de organisatie zich vooraf onvoldoende vergewist van de risico’s en „onvoldoende zorggedragen” dat de gemeente op de hoogte was van de inhoud van de stunt, vindt justitie. Vandaag diende een voorbereidende rechtszitting tegen stichting en chauffeur. Hun wordt dood door schuld en toebrengen van zwaar letsel ten laste gelegd. Bij het evenement, in september 2014, kwamen drie mensen om. (NRC)