Bewoners Alphen aan den Rijn terug naar huis

De kranen die begin augustus waren omgevallen en andere materialen zijn verwijderd, meldt de gemeente.

Bergers takelden van de week het loodzware nieuwe brugdeel omhoog. Toen begin augustus geprobeerd werd dat nieuwe beweegbare deel in de brug te plaatsen, ging het mis. Twee hijskranen kantelden, wat leidde tot een enorme ravage in het centrum van Alphen.
Bergers takelden van de week het loodzware nieuwe brugdeel omhoog. Toen begin augustus geprobeerd werd dat nieuwe beweegbare deel in de brug te plaatsen, ging het mis. Twee hijskranen kantelden, wat leidde tot een enorme ravage in het centrum van Alphen. Foto Bart Maat/ANP

De bewoners die tijdens het bergingswerk in Alphen aan den Rijn hun huis uit moesten, mogen vandaag vanaf 12 uur weer terug.

De kranen en ander materiaal zijn verwijderd, meldt de gemeente. Inmiddels is ook de Oude Rijn weer vrijgegeven voor alle scheepvaartverkeer. Op 3 augustus vielen twee hijskranen om die een loodzwaar brugdeel op zijn plek moesten hijsen. Het brugdeel kwam op panden langs de Oude Rijn terecht en de damwand raakte beschadigd. Over een lengte van tien meter is maandag een tijdelijke damwand geplaatst. Donderdag werd al het brugdeel geborgen. (ANP)