Parlement Iran keurt nucleaire deal met wereldmachten goed Frankrijk Terrorist kosjere supermarkt Parijs ontving opdrachten

Het Iraanse parlement heeft ingestemd met de nucleaire deal tussen Iran, zes wereldmachten en de EU. De motie werd door 161 van de 290 parlementsleden aangenomen op voorwaarde dat internationale inspecteurs beperkt toegang krijgen tot de militaire complexen van Iran. Ook stelt de motie Iran in staat het nucleaire akkoord te negeren als de wereldmachten de sancties niet opheffen of nieuwe sancties instellen. De aangenomen motie dient nog te worden geratificeerd door de Raad der Hoeders, het hoogste orgaan binnen de Iraanse grondwet. Zondag werd de motie al bij een voorlopige stemming goedgekeurd. (AP)

De man die in januari vier mensen heeft vermoord in een kosjere supermarkt in Parijs heeft volgens de Franse tv-zender BFMTV in opdracht gehandeld. Amedy Coulibaly, die door de Franse terreurpolitie is doodgeschoten, zou daags na het bloedbad bij het Charlie Hebdo een e-mail hebben ontvangen waarin een nog niet geïdentificeerde opdrachtgever hem verzoekt „alleen te handelen” en een geschikt doelwit uit te kiezen. De berichten zouden zijn gevonden op een computer van Coulibaly en waren vanaf een vals mailadres verstuurd. De politie vermoedt dat de instructies uit Syrië kwamen. (NRC)