Italiaan Trentin wint Parijs-Tours

De Italiaan Matteo Trentin heeft gisteren de wielerkoers Parijs-Tours gewonnen. De renner van Etixx-QuickStep versloeg in de sprint zijn medevluchters, de Belgen Tosh van der Sande en Greg Van Avermaet. Het drietal was in de laatste tien kilometer weggereden uit een omvangrijke kopgroep. Van Avermaet kon zich vanwege een aflopende achterband niet mengen in de sprint om de zege. Mike Teunissen was op de negende plaats de beste Nederlander. Pim Ligthart werd tiende. Voor Trentin, een gewaardeerd knecht bij Etixx, was het de vierde zege van het seizoen na ritoverwinningen in de Ronde van Poitou-Charentes (2) en de Ronde van Groot-Brittannië. Sam Oomen, uit de Rabobank-opleidingsploeg, had eerder op de dag de beloftenversie van Parijs-Tours gewonnen. De Tilburger rijdt vanaf volgend seizoen als prof bij Giant-Alpecin. (ANP)