Djokovic verslaat Nadal in toernooi van Beijing, Wawrinka wint in Tokio

Het had een spannend affiche moeten worden: de finale tijdens het tennistoernooi van Beijing tussen Novak Djokovic en Rafael Nadal. Maar de Serviër Djokovic won met overtuigende cijfers van de Spanjaard Nadal: 6-2 en 6-2. Het is de zesde keer dat Djokovic het toernooi in de Chinese hoofdstad wint. Nadal vocht tijdens de finale voor wat het waard was, maar Djokovic was een paar maten te groot. De nummer 1 van de wereld kreeg slechts twee breakpoints tegen in de eerste set en werkte die beide weg. „Dit is het toernooi waarop ik in mijn loopbaan het meest succesvol ben. Ik heb de Australian Open vijf keer gewonnen, maar Peking brengt me geluk. Ik blijf hierheen komen”, zei de Serviër na afloop. Nadal kreeg vier service-breaks om de oren. De Spanjaard, die in 2013 nog de nummer 1 van de wereld was, is inmiddels afgezakt naar de achtste plaats op de wereldranglijst. Hij heeft dit jaar te kampen gehad met veel blessureleed. Ondanks de nederlaag in de finale was Nadal tevreden: „Ik ben elke wedstrijd beter geworden. De zeges geven me veel energie voor volgend jaar.”

Ruim tweeduizend kilometer verderop won de Zwitserse Stan Wawrinka het tennistoernooi van Tokio. Hij versloeg in de finale de Fransman Benoit Paire: 6-2 en 6-4. Wawrinka had maar ruim een uur nodig om Paire te verslaan. Toch bood Paire aardig tegenstand, zo kreeg hij twee breekkansen in de tweede set, maar de Zwitser werkte die weg en sloeg toe op 5-4. Zo zet Wawrinka zijn meest succesvolle jaar ooit voort. Eerder won hij in juni het toernooi van Roland Garros door in de finale Novak Djokovic te verslaan. Tijdens de grandslamtoernooien kwam Wawrinka dit jaar tot 21 winstpartijen, hij verloor er drie. Dankzij die overwinningen is Wawrinka opgeklommen tot de vierde plaats op de wereldranglijst. (ANP)