Groene Boekje bevat nieuwe woorden als ‘fluohesje’ en ‘appen'

Vandaag verschijnt het nieuwe Groene Boekje dat de officiële Nederlandse spelling toont van 50.000 woorden. De woordenlijst in het boekje bevat geen betekenisverklaringen. De spelling is vastgesteld door een commissie van de Taalunie, een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse en Nederlandse overheid. Nieuwe spellingregels zijn er niet, maar het boekje, waarvan de vorige editie uit 2005 dateert, is wel uitgebreid. Met nieuwe woorden als chillen, appen, smoothie, lente-ui, dyscalculie en fluohesje. Ook is er aandacht voor de Nederlandse woordenschat uit Suriname en het Caribische gebied, naast een gratis online versie. Van de alternatieve lijst, de Spellingswijzer of het Witte Boekje van Onze Taal, verscheen ook een nieuwe uitgave. NRC volgt die lijst.