Broodvoetballers en Israëlisch precisiewerk in de Goal v/h Weekend

2015-06-12 21:55:23 epa04796077 Edin Dzeko (C) Bosnia in action against Tal Ben Haim (L) and Nir Biton (R) of Israel during the UEFA EURO 2016 qualifying soccer match between Bosnia and Israel in Zenica, Bosnia and Herzegovina, on 12 June 2015. EPA/FEHIM DEMIR

Albanië gaat, Noord-Ierland gaat. Wales, Roemenië en Oostenrijk? Ook zij zijn al zeker van deelname aan het EK komende zomer. En wij horen, een mirakel daargelaten, niet bij de beste 24 landen van Europa..? Gauw naar de Goal van het Weekend.

Het was een leuke, die van Wesley Sneijder. Zijn oud-teamgenoot bij Galatasaray Didier Drogba peerde er een goede vrije trap in voor Montreal tegen Colorado. Verder beleefden de VS en Mexico een heet avondje in LA waar de rivalen streden om de CONCACAF Cup en die werd in extra tijd fraai beslist.

3. David Barral (Al Dhafra)

Als je de jeugdrangen van Real Madrid mag doorlopen verwacht je jezelf niet terug te vinden in de Verenigde Arabische Emiraten. En toch, Barral kreeg het voor elkaar. Na een verdienstelijke periode bij Sporting Gijón, dat wel. Uiteindelijk via Levante terechtgekomen bij Al Dhafra, waar Barral dit weekend weer eens van zich deed spreken.

2. Malvind Benning (Mansfield Town)

Malvind Singh Benning, broodvoetballer in de laagste profdivisie van Engeland. Verdediger en dus niet zo vaak voor het doel te vinden. Desalniettemin doeltreffend, in elk geval dit weekend:

1. Nir Biton (Israël)

Israël verloor dit weekend van Cyprus, dat in deze kwalificatiereeks gewoon vier keer heeft gewonnen. Net zo vaak als Nederland. Biton scoorde de enige goal voor de Israëliërs en sommigen kennen ‘m misschien van vorige maand, toen hij met Celtic in de Arena een gelijkspel kwam ophalen. Want zo gaat dat nu dus met het Nederlandse voetbal. Enfin, het doelpunt van Biton had alles: kracht, precisie en een fraaie doch vergeefse duik van de doelman. Hoewel die van Erik Sviatsjenko (Denemarken) er ook mocht zijn.