Nederland doet zichzelf tekort

Aleksadrov passeert het blok van Diefenbach en Abdelaziz.
Aleksadrov passeert het blok van Diefenbach en Abdelaziz. Foto VASSIL DONEV/EPA

De Nederlandse volleyballers zijn op het EK morgen veroordeeld tot het spelen van een tussenronde tegen Slovenië. Nederland liet gisteravond in Sofia, na een zinderende wedstrijd, Bulgarije ontsnappen in de laatste groepswedstrijd: 3-2 (29-27, 20-25, 28-26, 23-25 en 15-17). Nederland was de hele wedstrijd gelijkwaardig, en soms beter, maar verzuimde op beslissende momenten door te bijten. Het maken van de beslissende punten was een probleem. En dat brak de ploeg op. Bondscoach Gido Vermeulen maakte na afloop een aangeslagen indruk. „Ik ben zeer teleurgesteld. Deze wedstrijd hadden we moeten winnen. Dan waren we ook als eerste geëindigd. Ik kan de wedstrijd nu nog niet analyseren en ik ga ook nog niet vooruitblikken op onze volgende tegenstander Slovenië. Er zit nog te veel emotie in de staf en in het team. Laten we eerst maar eens een nachtje slapen en ons op de rustdag herpakken. Maar de complimenten voor het team, dat zich kapot heeft gevochten.” (ANP)