Een taart voor Desi – met hartjes

Hij is pas morgen jarig, dan wordt hij 70, maar Desi Bouterse sneed dit weekend alvast zijn verjaardagstaart aan – met hartjes – op een tentoonstelling die aan hem is gewijd in Paramaribo. De voormalig legerleider werd afgelopen mei met overweldigende meerderheid voor zijn tweede termijn als president van Suriname gekozen – ook al is hij de hoofdverdachte in het in Suriname opgeschorte proces over de ‘Decembermoorden’ van 1982 (vijftien doden), en ook al is hij in Nederland bij verstek veroordeeld tot elf jaar gevangenis wegens drugshandel. Het enige smetje op zijn feest is dat zijn zoon Dino in de cel zit. Dino kreeg in maart van de rechtbank in New York 16 jaar cel voor het steunen van de terreurorganisatie Hezbollah en het smokkelen van cocaïne en wapens.